گزارش در حین بازار
سلام و صبح بخیر
در بازار روز چهارشنبه رقمی بالغ بر 553 میلیارد تومان نقدینگی توسط حقیقیها از بازار خارج شد. این رقم برای کل هفته در حدود 1.300 میلیارد تومان بود. در واقع کماکان مسیر خروج نقدینگی از بازار ادامه دارد و این اتفاق خوبی نیست.
شاید بد نباشد مروری بر اتفاقات مثبت در یک هفته گذشته داشته باشیم. 1- رشد قیمت دلار تا کانال 26 هزار تومانی و در ادامه افزایش نرخ دلار نیمایی 2- تداوم روند صعودی در بازارهای جهانی (نفت و فلزات رنگین) 3- عدم افزایش نرخ برق و سوخت شرکتها در بودجه سال آتی 4- تصویب کلیات بودجه در مجلس شورای اسلامی 5- انتشار گزارش 9 ماهه شرکتهای پالایشی و تحقق سود کوارتر سوم به اندازه کل سود در 6 ماه نخست سال 6- انتشار برنامه افزایش سرمایه شبندر، بیمه ملت، بانک دی، قهکمت و برخی از شرکتهای ریز و درشت دیگر 7- منتفی شدن بحث قیمتگذاری دستوری برای دو صنعت فولادی و سیمانی کشور 8- جدی شدن بحث آزادسازی نرخ فروش محصولات خودروسازی 9- کمرنگ شدن اثرات کرونا و کشف واکسن 10- سیگنالهای نسبتا مثبت سیاسی و برخی تحولات دیگر که شاید کماهمیتتر از اتفاقات رخ داده باشند و جالب اینکه بازار از کنار تمام این خبرها بیتفاوت گذر کرد تا تمام برگهای برنده خود برای یک برگشت خوب را سوخت شده ببیند!!
واقعا اگر این تحولات در بازار مثبت رخ میداد جهش قابل توجهی در شاخص کل رقم میخورد اما گویا بازار به جو عرضه و فروش سهام عادت کرده و تمایلی به تغییر ذائقه ندارد. دلیل اصلی این مساله جو بیاعتمادی است که طی ماههای اخیر شکل گرفته است. البته بازار برگهای مثبت دیگری هم برای رونمایی و خروج از وضعیت فعلی دارد و خیلی نباید بدبین بود اما چنانچه قرار باشد این اخبار هم بدون تزریق نقدینگی و حمایت از بازار مخابره شود، مثل کارتهای قبلی سوخت خواهد شد.
به نظر بازار برای خروج از وضعیت فعلی در کنار کوتاه شدن دامنه نوسان، نیاز به اجرایی شدن MARKET IMPACT در راستای کنترل عرضههای آبشاری داشته باشد. طرحی که قرار بود اجرایی شود اما به یکباره متوقف شد ! در واقع تالار شیشهای برای خروج از وضعیت فعلی نیاز به یک برنامه مدون و حسابشده در راستای اعتمادسازی، تغییر ذائقه و آشتی نقدینگی با بازار دارد.
اما برای امروز هم انتظار خاصی از بازار نمیتوان داشت. در واقع بازار پتانسیل برگشت به مدار رشد دارد اما نای بلند شدن از جای خود را ندارد. هر چند که نزدیک شدن به زمان انتشار گزارش عملکرد تولید و فروش بهمن ماه میتواند محرکی برای تغییر روند باشد اما از طرف دیگر نزدیک شدن به زمان خروج ایران از پروتکل الحاقی به عنوان عامل بازدارنده برای جسارت خریدهای قوی خواهد بود.
مشاور امنیت ملی بایدن: تصمیم ایران برای کاهش همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نگران کننده است و این آژانس تلاش میکند تا اطمینان حاصل شود که هیچ چیز در برنامه ایران برای اهداف تسلیحاتی استفاده نمیشود.
بازار در پیش گشایش با صف فروش اما نه خیلی سنگین استارت خورده است
طبق چیزی که در همین کانال بارها عرض کردیم پول پاشی های ترامپ در بازار های جهانی در حال نمایان شدن است اگر دیدید نفت 120 دلار شد تعجب نکنید مس که طلایه دار رشد شد و رشد بشتر در انتظار بازار های کامودیتی است. تورم در سطح جهانی کم کم پول ها با فروکش کردن تب کرونا به بازار ها سرازیر می شود لذا از دید بنیادی سهم هایی که با قیمت های جهانی در ارتباط هستند می توانند با دید میان مدت مورد توجه قرار گیرند.
فلزی ها بهتر معامله می شوند
شنیده ها از وجود رقابت برای خرید مزایده صورت گرفته از سوی وپارس حکایت دارد که می تواند به بهبود صورت های مالی آن کمک کند
ربیعی سخنگوی دولت:
اکنون با اطمینان میتوانیم پیش بینی کنیم که به رغم کش و قوسهای دیپلماتیک که مقدمه طبیعی در بازگشت همه طرفها به تعهدات و از جمله لغو تمامی تحریمها در آینده نزدیک است، ابتکارهای دیپلماتیک به خوبی و تا رسیدن به نتیجه مطلوب عمل خواهند کرد
هرچند هنوز برای قضاوت نهایی زود است اما امیدواری به اینکه عقلانیت بر تصمیمهای دولت ایالات متحده بازگردد در مقایسه با ماههای گذشته افزایش محسوسی نشان میدهد.
بازار واقعا شرایط خوبی ندارد و فشار فروش با دامنه نوسان 2 درصدی همچنان بالاست
مجلس رای به حذف شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو داد
طبق مصوبه جدید کمیسیون صنایع و معادن مجلس، شورای رقابت از پروسه قیمتگذاری خودرو حذف میشود. کمیسیون صنایع و معادن مجلس در نشست روز سهشنبه خود، ماده 4 طرح تحول صنعت و بازار خودرو اعاده شده از شورای نگهبان را با حضور نماینده این شورا اصلاح کرد که بر اساس آن مقرر شد خودروهای تولید شده داخلی در بورس عرضه شوند.
زمزمه ای بین فعالان بازار شنیدیم که بازار فروردین و اردیبهشت شارپی در پیش داره
این یعنی اسفند رو باید تحمل کرد 😑
اینطوری که صف فروشها قفل شده…
🎩
دلار بازار ازاد 25700 تومان
مهم فوری سخنگوی کمیسیون تلفیق
هزینه گاز مصرفی تولید را که دولت ۱۸ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده بود, ۱۰ هزار میلیارد تومان کاهش دادیم تا در سال حمایت از تولید، گاز صنایع با فشار کمتری به بخش صنعت تامین شود.
بازار به نظر هیجانی به صف فروش رفته
ارسال نظر